ua en ru

НАБУ розслідує 72 справи про e-декларації, - Ситник

НАБУ розслідує 72 справи про e-декларації, - Ситник Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Про підозру в зв'язку з e-деклараціями повідомили двом людям, заявив Ситник

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує 72 провадження за результатами аналізу електронних декларацій. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Станом на кінець серпня ми розслідуємо 72 провадження за результатами аналізу електронних декларацій. Йдеться як про незаконне збагачення (ст. 368-2 Кримінального кодексу), так і про внесення завідомо недостовірних даних у декларації (ст. 366-1 Кримінального кодексу). на сьогоднішній день про підозру повідомлено двом людям", - сказав Ситник.

Його запитали, чи справи про e-деклараціях гальмує Спеціалізована антикорупційна прокуратура, чи НАБУ не вистачає людей для розслідувань.

"Гальмування немає. Справ досить багато. Я не готовий сказати, скільки людей займається виключно електронним декларуванням. Це великий шматок роботи. Деякі справи підійшли до стадії оголошення підозри, по деяких справах підозри вже оголошені, деякі - обговорюються з прокуратурою", - зазначив Ситник .

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань протидії корупції затвердило результати повної перевірки електронної перевірки декларацій 8 членів уряду.