ua en ru

НАБУ розслідує 49 справ про корупцію на держпідприємствах

НАБУ розслідує 49 справ про корупцію на держпідприємствах Фото: НАБУ

НАБУ повідомило про підозру 78 осіб у справах про корупцію на держпідприємствах

Серед більш, ніж 300 виробництв, які розслідують детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ), 49 стосуються корупції на державних підприємствах (ДП). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зазначається, що провадження розслідуються по 35 держпідприємствам, 15 з яких за розміром активів входять в ТОП-100 державних компаній за версією Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"За попередніми оцінками, сумарні збитки завдані цим підприємствам через кримінальні корупційні правопорушення, перевищують 20 млрд гривень. Найбільш корумпованими" є компанії, що належать до паливно-енергетичного, аграрно-промисловому, гірничо-металургійного комплексів, хімічної промисловості, транспортній галузі", - повідомляють в НАБУ.

Станом на початок квітня 2017 року 78 особам повідомлено про підозру у нанесенні шкоди державним підприємствам. У більшості злочинних схем задіяні керівники середньої і вищої ланки, додали в Агентстві.

"Крім того, детективи НАБУ і прокурори САП направили в суд 24 справи, що стосуються діяльності державних компаній. Сукупний розмір предмета злочину в цих справах перевищує 1,5 мільярда гривень. Обвинувальні акти складені стосовно 41 особи", - зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали екс-заступника директора державного підприємства "Держзовнішінформ" за звинуваченням в грошових махінаціях на майже 10 млн гривень.