ua en ru

В НАБУ розповіли подробиці затримання в.о. ректора НАУ

В НАБУ розповіли подробиці затримання в.о. ректора НАУ Фото: НАБУ оприлюднило подробиці затримання в.о. ректора НАУ

Чиновник вимагав 5 млн гривень та додатково 50 тисяч доларів

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) озвучило подробиці затримання тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету (НАУ), передає прес-служба бюро.

Зазначається, що чиновника було затримано детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці з Головним відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у Києві та Київській області під час отримання хабара.


"Він вимагав 5 млн грн та додатково 50 тис доларів США за подальше невчинення перешкод у поновленні на посадах за рішенням суду колишніх працівників університету та підписання наказів про їх призначення. У п’ятницю, 26 серпня, т.в.о. ректора отримав через посередника частину суми у розмірі близько 3 мільйонів гривень (100 тис євро) за підписання наказу про поновлення на посаді в НАУ одного з професорів", - підкреслюється в повідомленні.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала в.о. ректора Національного авіаційного університету при отриманні хабара в розмірі 170 000 євро.