ua en ru

В. о. ректора НАУ затриманий на хабарі у 170 тис. євро

В. о. ректора НАУ затриманий на хабарі у 170 тис. євро Фото: СБУ затримала в.о. ректора НАУ на хабарі у 170 тис. євро

Чиновник вимагав 170 тисяч євро від професора за посаду в НАУ

Служба безпеки України затримала тимчасового в. о. ректора Національного авіаційного університету під час отримання хабара в розмірі 170 тисяч євро. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав прес-секретар президента Святослав Цеголко.


"Тільки що Голова СБУ доповів Президенту про затримання в. про. ректора Національного авіаційного університету при отриманні хабара в розмірі 170 000 євро. Операція була проведена спільно з НАБУ і Антикорупційної прокуратурою", - повідомив він.

Щойно Голова СБУ доповів Президентові про затримання т. в. о. ректора Національного авіаційного університету під час отрим...

Опубліковано Святославом Цеголком 26 серпня 2016 р.

Зазначимо, згідно з інформацією на сайті університету, мова йде про Володимира Харченко.

Згідно з повідомленням прес-служби СБУ, правоохоронці встановили, що чиновник через посередника адвоката вимагав 170 тисяч євро від професора. У таку суму чиновник оцінив підписання наказу про призначення вченого на посаду в університеті.

"Співробітники спецслужби спільно з Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою і Національним антикорупційним бюро затримали в. і. о. ректора та адвоката в робочих кабінетах після отримання частини хабара у розмірі ста тисяч євро. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України", - наголошується в повідомленні.

В. о. ректора НАУ затриманий на хабарі у 170 тис. євро

Фото: чиновника затримали в робочому кабінеті

В. о. ректора НАУ затриманий на хабарі у 170 тис. євро

Фото: в. о. ректора намагався отримати гроші через адвоката

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, в березні цього року, ректор одного з університетів Запорізької області намагалася дати хабар заступнику міністра освіти і науки України.

Ректор передавала десять тисяч доларів США одного із заступників Міністра освіти за позитивний висновок щодо акредитації внз та уникнення перевірки відомчої інспекцією.