ua en ru

НАБУ розслідує кримінальні справи проти нардепів Дейдея і Лозового

НАБУ розслідує кримінальні справи проти нардепів Дейдея і Лозового Фото: НАБУ

НАБУ підготувало підозра та подання до ВРУ щодо Дейдея

Національної антикорупційне бюро України проводить розслідування у кримінальних справах щодо народних депутатів Євгена Дейдея і Андрія Лозового. Про це повідомляє прес-служба НАБУ Facebook.

"Детективи НАБУ здійснюють розслідування в кримінальних провадженнях стосовно двох із трьох згаданих у повідомленні народних депутатів Євгена Дейдея і Андрія Лозового. Ці виробництва розпочаті за результатами аналізу е-декларацій зазначених осіб, а також звернення громадських організацій", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що стосовно Дейдея НАБУ підготувало підозру і подання у Верховну Раду України.

"Однак тільки стосовно одного з цих двох парламентаріїв, а саме Євгена Дейдея, проект підозри і відповідного подання до Верховної Ради підготовлено детективами НАБУ за матеріалами проведеного досудового розслідування. Дії, інкриміновані підозрюваному, кваліфіковані за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (Незаконне збагачення)", - повідомляє НАБУ.

У підготовці інших підозр детективи НАБУ участь не брали.

У відповідь на запити ЗМІ щодо подань Генерального прокурора України про зняття депутатської недоторканності з трьох нар...

Опубліковано НАБУ 19 травня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні Генеральна прокуратура України (ГПУ) підготувала подання до Верховної Ради України про зняття недоторканності з трьох нардепів - Геннадія Бобова (група "Відродження") Євгена Дейдея ("Народний фронт") і Андрія Лозового (Радикальна партія Олега Ляшка).