ua en ru

НАБУ проводити обшуки в НКРЭКУ у зв'язку зі зловживаннями в нафтогазовому секторі

НАБУ проводити обшуки в НКРЭКУ у зв'язку зі зловживаннями в нафтогазовому секторі Фото: НАБУ (flickr.com/nab_ukr)

Як повідомило сьогодні Національне антикорупційне бюро, найбільше від корупції страждають підприємства, які займаються видобутком газу

За даними джерела в НКРЕКП, сьогодні Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в Національній комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг в рамках досудових розслідувань шодо низки справ, пов'язаних зі зловживанням у секторі видобутку нафти і газу. Про це повідомляє Главком.

Нагадаємо, 26 липня 2017 року, відповідно до постанови Солом'янського суду Києва, Національне антикорупційне бюро вже проводило обшуки в головному офісі публічного акціонерного товариства "Укрнафта". Крім того, НАБУ проводить розслідування у справі закупівель газу за завищеними цінами Одеським припортовим заводом (ОПЗ) у компанії OstChem.

У стадії виконання низка судових рішень у справах ПАТ "Черкасиобленрего" і ДП "НАЕК "Енергоатом".

Як повідомило сьогодні Національне антикорупційне бюро України на своєму сайті і сторінці в Facebook, в галузевому розрізі найбільше від корупції страждають підприємства, які займаються видобутком газу.

"Півтора року розслідувань НАБУ показали, що корупція на підприємствах паливно-енергетичного комплексу є наймасштабнішою серед усіх сфер національної економіки: і через унікальність підприємств, і через кількість задіяних в корупційних схемах осіб, і через розміри збитків. За попередніми оцінками, сукупний розмір збитків від злочинів, пов'язаних з діяльністю підприємств паливно-енергетичного комплексу, становить 11,18 млрд грн", - йдеться в повідомленні. З них 73% - це збитки в зв'язку з корупцією в секторі видобутку нафти і газу, 9% - електроенергетика, 4% - атомна енергетика і 14% - інше.