ua en ru

НАБУ перевірить телефонні розмови довіреної особи Рабиновича

НАБУ перевірить телефонні розмови довіреної особи Рабиновича Фото: Вадим Рабінович (РБК-Україна)

НАБУ з'ясувало, що нардеп міг зазначити недостовірні дані у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) отримало тимчасовий доступ до даних про телефонні дзвінки довірених осіб нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Рабіновича. Про це повідомляє "Судовий репортер" з посиланням на ухвалу Солом’янського суду від 13 серпня.

Як зазначається, НАБУ отримало копії рішень Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) від 20 квітня 2018 року про результати перевірки декларації Рабіновича за 2015 рік.

"Детектив пояснив, що доступ до даних про телефонні дзвінки потрібен для доведення чи спростування, що Рабінович і його родина користувались будинком та іншою нерухомістю, на внесеною до декларації", - йдеться у повідомленні.

НАБУ з'ясувало, що нардеп міг зазначити недостовірні дані у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки. Зокрема, не задекларував право користування та витрати на оренду будинку та земельної ділянки, в якому проживав зі своєю дружиною у 2015-2016 роках, не задекларував внески до фондів пенсійного страхування у Державі Ізраїль, не вніс до декларації борг по кредиту у Bank Hapoalim BM the Yarkon (Ізраїль) та інформацію про володіння корпоративними правами компанії Dor Phoebus Ltd.

Крім того, не задекларовано право власності дружини на земельну ділянку площею 4,75 га в Київській обл.

Нагадаємо, що НАБУ розслідує справу про можливе недостовірне декларування і незаконне збагачення нардепів від БПП Богдана і Ярослава Дубневичів.