ua en ru

НАБУ провело обшуки у рамках справи про розтрату коштів Морської пошуково-рятувальної служби

НАБУ провело обшуки у рамках справи про розтрату коштів Морської пошуково-рятувальної служби Ілюстративне фото (facebook.com/nabu.gov.ua)

За версією слідства, служба переплатила 8 млн гривень за аренду авто

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провели обшуки у рамках справи про розтрату коштів Морської пошуково-рятувальної служби. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Слово і Діло".

Так, видання, посилаючись на рішення Солом'янського районного суду Києва, повідомляє про слідчі дії, проведені НАБУ в приміщенні фірми-переможця тендеру і в квартирі одного з фігурантів справи про розтрату коштів Морської пошуково-рятувальної служби (МПРС).

Зокрема, 29 серпня НАБУ провело обшуки у квартирі одного з фігурантів справи. В рамках слідчих дій правоохоронці вилучили жорсткі диски і мобільний телефон, на вилучене накладено арешт. Разом з тим, не повідомляється, в кого саме проходили обшуки.

Крім того, НАБУ обшукало приміщення ТОВ "Теком-Лізинг", у тому числі кабінети директора з фінансів і просто директора компанії Павла Мухіна, були вилучені жорсткі диски з ноутбуків вищевказаних осіб, суд наклав на них арешт. Саме ця компанія виграла тендер на надання послуг з оперативного лізингу чотирьох автомобілів служби на 16,33 млн гривень. Тоді як за даними НАБУ, ринкова вартість вказаних автомобілів Volkswagen становить 7,5-8 млн гривені.

"Посадові особи МПРС за трирічну оренду цих авто заплатили 16,33 млн гривень і це без придбання права власності після закінчення терміну дії договору. Детектив також додав, що в ході розслідування з'ясувалося, що МПРС зробила передоплату в 80% від загальної вартості", - йдеться у повідомленні.

Видання повідомляє, що за версією слідства, служба переплатила 8 млн гривень, що і стало причиною обшуків у "Теком-Лізинг".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що спікер Верховної ради України Андрій Парубій підписав законопроект №8490 - так званий закон "Маски-шоу стоп"-2.

Крім того, у Міністерстві юстиції України констатували скорочення незаконних обшуків з початку дії закону "маски-шоу стоп".