ua en ru

НАБУ отримало доступ до документів про кредитування ДТЕК в Енергоринку

НАБУ отримало доступ до документів про кредитування ДТЕК в Енергоринку Фото: Ощадбанк (РБК-Україна)

Мова йде про авансові платежі на суму понад 10 млрд грн

Солом’янський райсуд м. Києва надав детективам НАБУ тимчасовий доступ з можливістю вилучення до документів держпідприємства "Енергоринок", які знаходяться в Ощадбанку. Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень (справа №910/8734/17).

Згідно з рішенням від 11 вересня 2018 року, детективи отримають доступ до інформації за кредитними договорами 2016-2017 років.

"На виконання постанов НКРЕКП, прийнятих упродовж 2016-2017 років, підприємствам ПАТ "ДТЕК Західенерго", ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", ПАТ "Київненерго" та ТОВ "ДТЕК Східенерго" необґрунтовано надавались переваги перед іншими виробниками електричної енергії, у тому числі державними підприємствами, у виді перерахування ДП "Енергоринок" кредитних коштів для здійснення авансових платежів за товарну продукцію у загальному розмірі понад 10 млрд грн", - йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, у березні Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план державного підприємства "Енергоринок" на 2018 рік з чистим доходом понад 170 млрд гривень.

Раніше РБК-Україна повідомляло про те, що Кабмін змінив статут і затвердив положення про наглядову раду "Енергоринку". Згідно з прийнятим документом, наглядова рада "Енергоринку" буде складатися з п'яти членів, троє з яких будуть незалежними.