ua en ru

НАБУ підозрює силовиків у махінаціях на 300 млн гривень при закупівлі радіостанцій

НАБУ підозрює силовиків у махінаціях на 300 млн гривень при закупівлі радіостанцій Фото: НАБУ

Закупівля радіостанцій готувалася під продукцію компанії "Motorola" та ТОВ "Доля і Ко. ЛТД"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) підозрює чиновників міністерства оборони, Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генштабу ЗСУ, Національної гвардії та Адміністрації державної прикордонної служби у змові з ТОВ "Доля і Ко. ЛТД", що призвело до нанесення збитків державі на 300 млн гривень. Про це передають "Наші гроші".

"З матеріалів суду відомо, що силові структури України в 2014-2015 роках, за результатами проведених процедур державної закупівлі, придбали у ТОВ "Доля і Ко. ЛТД" цифрові радіостанції "Motorola" загальною вартістю понад 810,86 млн гривень", - йдеться в повідомленні.


Як наголошується, детективи встановили, що закупівля радіостанцій з самого початку готувалася під продукцію компанії "Motorola" та ТОВ "Доля і Ко. ЛТД", яка є офіційним дистриб'ютором американської компанії в Україні. При цьому, тендерним комітетам шість разів вносилися зміни до тендерної документації та з формальних причин відхиляли пропозиції інших учасників торгів, які, на думку слідчих, могли бути більш вигідними.

При імпорті обладнання та програмного забезпечення до нього посадові особи ТОВ "Доля і Ко. ЛТД" використовували документи, що мають ознаки підробки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманого на хабарі колишньому в. о. ректора НАУ повідомлено про підозру.