ua en ru

НАБУ планує оскаржити рішення суду про протиправність дій детективів щодо Розенблата

НАБУ планує оскаржити рішення суду про протиправність дій детективів щодо Розенблата Фото: Борислав Розенблат (facebook.com)

У НАБУ вважають, що суд перевищив свої повноваження

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) планує оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо протиправності дій детективів щодо нардепа Борислава Розенблата у "бурштиновій справі". Про це йдеться у повідомленні НАБУ у Facebook.

У НАБУ вважають, що суд перевищив свої повноваження, визнавши протиправними оперативно-розшукові заходи НАБУ та Генпрокуратури стосовного народних депутатів у "бурштиновій справі".

"Компетенція адміністративних судів - це розгляд справ в сфері адміністративних та публічних відносин, а не оцінка допустимості та законності доказів, зібраних в межах кримінального процесу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у НАБУ вважають, що суддя, який виніс відповідне рішення, діяв всупереч Кодексу адміністративного судочинства та КПК України.

"Національне бюро не згодне з таким рішенням ОАСК і планує його оскаржити. Апеляційна скарга буде подана після ознайомлення з повним текстом документа, який на момент цієї публікації до НАБУ не надходив", - йдеться у повідомленні.

НАБУ планує оскаржити рішення суду про протиправність дій детективів щодо Розенблата

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії НАБУ щодо Розенблата по "бурштиновій справі".

Зазначимо, керівник САП Назар Холодницький заявляв, що Розенблат є ключовою фігурою в "бурштиновій справі".