ua en ru

НАБУ передало до суду дві справи щодо "Зернооїй корпорації"

НАБУ передало до суду дві справи щодо "Зернооїй корпорації" Фото: НАБУ направило до суду 2 справи проти "Зерновий корпорації"

Збитки склали 85 млн гривень

Національне антикорупційне бюро України вже передало до суду дві з трьох кримінальних справ щодо "Державної продовольчо-зернової корпорації", збитки за якими склали 85 млн гривень. Про це на брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає телеканал "112 Україна".

Всього, за його словами, у бюро було зареєстровано три справи. Третя ще знаходиться у стадії розслідування, а збитки по цій справі оцінюються у 60 млн доларів. При цьому, зазначив Ситник, за останнім виробництвом проходить дуже дорогий актив, арешту якого мають намір домогтися правоохоронці.

"Є три справи щодо ДПЗКУ. Дві вже у суді. Там збитки становлять 85 млн гривень, вони повернуті. І є справа на 60 млн доларів, це те, що було реалізовано нещодавно. За цим виробництвом зараз проводиться розслідування і там є дуже цікавий дорогий актив, який зараз будемо намагатися заарештувати, якщо суд підтримає нас у цій частині, і це буде дуже суттєвим кроком для відшкодування цих збитків", - зазначив глава НАБУ.

Нагадаємо, "Зернову корпорацію" виключили зі списку об'єктів приватизації на 2017 рік.