ua en ru

НАБУ відмовилося обмежувати термін ознайомлення з матеріалами у справі "Стіни"

НАБУ відмовилося обмежувати термін ознайомлення з матеріалами у справі "Стіни" Ілюстративне фото (yatsenyuk.org.ua)

Детектив НАБУ попросив залишити раніше подане клопотання без розгляду

Національне антикорупційне бюро України відмовилося обмежувати фігурантам справи "Стіни" терміни ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Слово і Діло".

Повідомляється, що в рішенні Солом'янського районного суду Києва йдеться про прохання детектива НАБУ залишити без розгляду його клопотання про обмеження терміну ознайомлення. Зазначимо, ряду посадових осіб інкримінують розкрадання коштів на проекті "Стіна".

Нагадаємо, досудове розслідування щодо 8 підозрюваних у розкраданнях на проекті "Стіна" завершилося в липні 2018 року. Посадові особи Держприкордонслужби та представники бізнесу підозрюються в корупції, яка завдала шкоди інтересам держави у розмірі понад 16,68 млн гривень. Розкрадання відбувалося шляхом завищення обсягів фактично виконаних робіт.

НАБУ почало розслідування цієї справи в серпні 2017 року. На початку вересня 2014 повідомлялося про запуск проекту під назвою "Стіна" для зміцнення кордону з Росією. "Стіна" мала бути побудована протягом 3 років.