ua en ru

НАБУ опублікувало постанову суду про обшуки

НАБУ опублікувало постанову суду про обшуки Фото: глава НАБУ Артем Ситник

Антикорупційне бюро вважає незаконним обшук у своєму приміщенні

Національне антикорупційне бюро України опублікувало постанову Печерського райсуду Києва суду на проведення Генпрокуратурою обшуків в приміщенні НАБУ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби антикорупційного бюро.

Повідомляється, що в постанові суду не вказані конкретні обставини правопорушення; прізвища детективів, які вчинили правопорушення; інформація про те, в рамках якої справи здійснювалося незаконне прослуховування.


Також повідомляється, що суддя дозволив вилучати документи, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі, блокноти, записні книжки, чорнові записи, засоби зв'язку та інші речі, які можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

"Дане визначення, як і сам обшук, Національне антикорупційне бюро вважає незаконним, і буде приймати всі необхідні дії в межах чинного законодавства для захисту матеріалів досудових розслідувань та іншої важливої інформації від спроб незаконного вилучення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше глава НАБУ Артем Ситник розповів про причини обшуку. Зокрема, обшуки проходять за фактом незаконного прослуховування фігурантів у справі заступника прокурора Київської області Олександра Колесника.