ua en ru

У НАБУ пояснили, чому Ситник не прибув на засідання антикорупційного комітета

У НАБУ пояснили, чому Ситник не прибув на засідання антикорупційного комітета Фото: Артем Ситник (РБК-Україна, Віталій Носач)

Артем Ситник не прийшов на засідання парламентського комітету через невідкладні справи

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник не прийшов на засідання парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції через невідкладні справи. Про це в коментарі РБК-Україна повідомили в прес-службі НАБУ.

"Артем Ситник не прибув на засідання Антикорупційного комітету у зв'язку з невідкладними справами. Так, попередньо дата виступу в комітеті узгоджувалася. Артем Ситник направив листа до комітету та повідомив про те, що не прибуде на засідання", - повідомили в НАБУ.

Зазначимо, що Артем Ситник повинен був звітувати про діяльність НАБУ протягом попередніх шести місяців (I півріччя 2018) на комітеті Ради.

Разом з тим, сьогодні на порядку денному комітету стоять 26 питань, в тому числі обговорення доручення голови Верховної ради України Андрія Парубія щодо листа судді Конституційного суду України Станіслава Шевчука про розгляд КСУ подання 65 народних депутатів щодо відповідності Конституції окремим положенням законів "Про запобігання корупції","Про внесення змін у деякі закони України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб".

Нагадаємо, Артем Ситник не прибув на засідання парламентського комітету.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що нардепи планували запитати у Ситника про те, як вплинув скандал з головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким на роботу НАБУ. Крім того, депутати планували поцікавитися ситуацією щодо зустрічі з журналістами програми "Схеми".

Додамо, що комітет вирішив перенести звіт директора НАБУ на 3 жовтня 2018 року.