ua en ru

У НАБУ назвали кількість розслідуваних відомством справ

У НАБУ назвали кількість розслідуваних відомством справ Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

Зокрема, у вересні детективи НАБУ повідомили про підозру 23 особам

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) здійснюють досудове розслідування у 410 кримінальних провадженнях. Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.

"Загальна кількість проваджень, у яких детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування, становить 410", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у вересні детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру 23 особам. Крім того, стосовно 10 учасників кримінальних проваджень прокурори САП підписали обвинувальні акти, 6 справ скеровано для розгляду до суду.

Зокрема, найрезонанснішими справами вересня у НАБУ називають затримання депутата Київради та його ймовірного спільника за підозрою у привласненні землі вартістю понад 3,5 млн гривень; затримання підозрюваних у заволодінні та легалізації понад 40 млн гривень "Укрхімтрансаміаку"; затримання одного з 29-ти ймовірних учасників злочинної організації з розкрадання природного газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ отримало доступ до номерів директорів фіктивних фірм у справі про розкраданнях з ПриватБанку.