ua en ru

Наглядова рада ПриватБанку буде представлена сьогодні, - джерело

Наглядова рада ПриватБанку буде представлена сьогодні, - джерело Фото: наглядова рада ПриватБанку буде включати представників міжнародних фінорганізацій

Подання наглядової ради ПриватБанку кілька разів переносилося

Міністерство фінансів представить склад наглядової ради націоналізованого ПриватБанку вже сьогодні. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Держава впоралася на всі сто: яке майбутнє у ПриватБанку і хто ті люди, які його забезпечать".

Про те, що склад Наглядової ради ПриватБанку буде представлений сьогодні РБК-Україна повідомило джерело в Мінфіні.

"Оприлюднення списку переноситься вже кілька днів. Олександр Данилюк (міністр фінансів, - ред.), за інформацією РБК-Україна, готовий був оголосити склад наглядової ради ще у вівторок в першій половині дня, але "бюджетна ніч" змінила його плани", - йдеться в матеріалі.

За даними співрозмовника видання, знайомого з ходом переговорів, "остаточних" списків наглядової ради ПриватБанку було цілих п'ять.

До наглядової ради ПриватБанку увійдуть іноземні фахівці

"За наглядовій раді йдуть дикі процеси. Те, про що мені відомо, похмуро, - повідомило джерело. - Може з'явитися цілком політизований спостережну раду плюс представники міжнародних фінансових організацій, причому не незалежні експерти з досвідом, а саме прямі представники, наприклад, від ЄБРР (Європейського банку реконструкції і розвитку, - ред.)".

При цьому в банківських колах розповідають, що мова може йти про кілька представників від ЄБРР, по одному від Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та Мінфіну.

Зазначимо, що ЄБРР є одним з банків, який не виключає своєї участі в майбутній купівлі ПриватБанку.

Нагадаємо, раніше екс-співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський висловив свою точку зору на націоналізацію фінустанови.