ua en ru

Спостерігачі: Значення місцевих виборів в Україні зростає внаслідок того, що вони дають можливість скористатися з досягнень президентських виборів

Місцеві вибори в Україні становлять особливий інтерес міжнародної спільноти та друзів України в усьому світі. Їхнє значення зростає внаслідок того, що саме ці вибори дають можливість скористатися із досягнень та надбань останніх демократичних виборів, зокрема й президентських. Про це заявив заступник регіонального директора Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) з питань Європи та Азії Гевін Вайз під час зустрічі з заступником голови Центральної виборчої комісії Андрієм Магерою, повідомляє прес-служба ЦВК.
Разом з цим Г.Вайз нагадав, що Міжнародна фундація виборчих систем (IFES), Національний демократичний інститут (НДІ) та Міжнародний республіканський інститут (МРІ) вже надали українському уряду і виборчим органам декілька рекомендацій щодо нагальних кроків, які необхідно зробити для відновлення довіри виборців в Україні.
"Головна мета нашої зустрічі в ЦВК - отримати узагальнений погляд на виборчі події. Адже Центральна виборча комісія - це те місце, де концентрується практично вся інформація щодо виборів", - зазначив Г.Вайз.
За його словами, спостереження триватиме до 4 листопада: "Результатами ми маємо намір поділитися з широкою міжнародною громадськістю, зацікавленою в дотримані виборчих стандартів".