ua en ru

Спостерігачі від IFES рекомендують Україні вдосконалити виборче законодавство

Група міжнародних спостерігачів Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) очікує від України покращення виборчого законодавства, передає "5 канал".

Найбільше представники Міжнародної фундації виборчих систем нарікають на схеми призначення членів виборчих комісій, відсутність контролю за фінансуванням агітації. Змінити треба й принципи формування Центрвиборчкому.

"Є низький рівень громадської довіри до ЦВК, є сприйняття, що її члени можуть бути під впливом партій і партійних міркувань. Ми переконані, що збільшення рівня довіри до ЦВК як серед громадськості, так і серед політичних сил та учасників виборчого процесу повинно бути головною метою. Україна повинна розглянути інші способи формування складу ЦВК, балансуючи між партійним представництвом і врівноважуючи його незалежними представниками наприклад з громадянського суспільства", - сказав Пол Гарріс, голова делегації Міжнародної фундації виборчих систем.

Читайте також: В Україні багато малих партій беруть участь у виборах тільки для отримання місць у виборчих комісіях, - ОБСЄ

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.