ua en ru

НАБ розслідує справу проти керівництва "Артемсолі"

НАБ розслідує справу проти керівництва "Артемсолі" Фото: ДП "Артемсіль"

Керівництво компанії підозрюють в обслуговуванні інтересів перекупників, що призвело до збитків на 37 млн гривень

Національне антикорупційне бюро (НАБ) проводить розслідування проти керівництва державного підприємства "Артемсіль". Про це йдеться у визначенні Солом'янського суду Києва від 13 січня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Керівництво підприємства підозрюються у зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для представників приватних підприємств-посередників. У грошовому вираженні розмір шкоди державним та комунальним підприємствам у вигляді необґрунтовано завищеною вартістю перевищив 37 млн. гривень.

Встановлено, що в 2014-2015 роках ДП "Артемсіль" реалізовувало сіль не кінцевим користувачам, а приватним посередницьким підприємствам: "Торговий Дім Артемсіль", "Торговий Дім Укрснабресурс", "К-2" Інвестмент", "Укрсильинвест", "Торговий дім Плюс", "Укрпродукт", "Тритек Груп", "Торговий Дім Біарріц", "Костанзо", "Ліма-Сіль", "Сіль України", "Артемсіль Регіони-СК" і інших.

За інформацією слідства, зазначені підприємства скуповували сіль на "Артемсолі", а потім через тендерні процедури перепродували державним та комунальним підприємствам за завищеною вартістю. В середньому в 1,96 рази вище.

Нагадаємо, 20 січня НАБ України повідомило про розслідування справ проти посадових осіб Національного банку.