ua en ru

В Одеській області СБУ затримала високопосадовця на хабарі у 27 тис. доларів

В Одеській області СБУ затримала високопосадовця на хабарі у 27 тис. доларів Фото: СБУ

Наразі відкрито кримінальне провадження, тривають невідкладні слідчі дії

В Одеській області Служба безпеки України (СБУ) спільно з працівниками Генеральної прокуратури затримала одного з керівників Державної фітосанітарної інспекції на хабарі в 27 тис. доларів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Здирник вимагав від підприємця гроші за непроведення додаткових заходів контролю зернової продукції, що повинна експортуватися та прискорення підготовки дозвільної документації. Правоохоронці затримали хабарника в Одесі поблизу одного з торгово-розважальних центрів під час одержання 13 тисяч 400 доларів та 327 тисяч 300 гривень", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, під час обшуків за місцями мешкання та роботи високопосадовця та його ймовірних спільників СБУ вилучила комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, блокноти, записники та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність.

"Також в будинку та квартирі затриманого чиновника додатково вилучено пусті бланки карантинних і фітосанітарних сертифікатів. Цікаво, що лише тиждень тому посадовець розповідав ЗМІ, що не бере хабарів та не "торгує" сертифікатами", - зазначають у відомстві.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала на хабарі в 150 тис. доларів чиновницю Мінагрополітики.