ua en ru

НАБ оприлюднило відео спецоперації по затриманню одеського судді

НАБ оприлюднило відео спецоперації по затриманню одеського судді Фото: НАБ спростовує звинувачення в доведенні одеського судді-хабарника до самогубства

Хабарнику повідомили про підозру у одержанні неправомірної вигоди

Національне антикорупційне бюро (НАБ) України оприлюднило відео спецоперації із затримання судді-хабарника, який відкрив вогонь по слідчим бюро. Відповідне відео опубліковане на сайті НАБ.

Крім того, НАБ спростовує звинувачення голови Ради суддів України у доведенні одеського судді-хабарника до спроби самогубства. Як повідомляє прес-служба бюро, інцидент з перестрілкою стався під час санкціонованого обшуку в приватному будинку судді Малиновського районного суду Одеси. Підозрюваний відмовився надати доступ до свого приміщення і погрожував відкрити вогонь.

"Після вжиття заходів для примусового відкриття дверей працівники НАБУ піднялися на 2-й поверх будинку. В цей момент суддя зробив у їх бік два постріли, що може бути кваліфіковано як посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України). У відповідь працівники НАБ зробили один попереджувальний постріл, після чого суддя залишив приміщення через вікно. В результаті стрілянини ніхто не постраждав", - йдеться в повідомленні.


Також повідомляється, що за результатами обшуку вилучено 120 тис. грн. В даний час місце знаходження судді встановлено, йому повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди. В рамках кримінального провадження затриманий посередник, через якого суддя одержував хабарі. Причетність ще одного працівника Малиновського суду перевіряється.

"Після встановлення місцезнаходження суддю оглянули лікарі і знайшли тілесні ушкодження, які, ймовірно, він наніс собі сам. За висновком лікарів ці пошкодження не представляють загрози його життю і здоров'ю. На тілі судді лікарями також були знайдені ознаки того, що суддя завдавав собі схожі тілесні ушкодження раніше. Зараз у слідства є постанова прокурора про здійснення огляду судді судмедекспертом. Також планується проведення судово-психіатричної експертизи.

Нагадаємо, Холодницький просить Раду зняти недоторканність з одеського судді-хабарника.