ua en ru

Холодницький просить Раду зняти недоторканність з одеського судді-хабарника

Холодницький просить Раду зняти недоторканність з одеського судді-хабарника Фото: керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький

Раніше профільний комітет Ради дав згоду на арешт судді

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький невідкладно направив у Верховну Раду України і голови Верховного Суду подання про дачу згоди на затримання, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою одеського судді, який вчора, 29 березня, відкрив стрілянину по детективах Антикорупційного бюро антикорупційних прокурорів. Про це повідомляє прес-служба національного антикорупційного бюро України.

"Вчора в Одесі відбулося документування факту отримання суддею Малиновського районного суду. Одеси неправомірної вигоди у розмірі 500 тис. гривень за винесення потрібного рішення по цивільній справі про стягнення боргу", - говориться в повідомленні.


Нагадаємо, сьогодні, 30 березня, подання Антикорупційного прокурора розглянуто і підтримано Верховним Судом України та 19 з 20 народних депутатів профільного комітету Верховної Ради.

У вівторок, 29 березня 2016 року, детективами Національного антикорупційного бюро України спільно з співробітниками Національної поліції під процесуальним керівництвом прокурорів Антикорупційної прокуратури викрито один із суддів Малиновського районного суду. Одеси в одержанні неправомірної вигоди. Судді повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди.

Зараз вирішується питання правової кваліфікації інших дій судді.