ua en ru

НАБ вивчить походження документів "чорної бухгалтерії" ПР, - Ситник

НАБ вивчить походження документів "чорної бухгалтерії" ПР, - Ситник Фото: Артем Ситник

Під час допиту у Лещенко запитають, де він взяв ці документи

Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що НАБ вивчить проісхожіденіе документів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Про це він сказав в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Окремий напрямок розслідування це походження цих документів... Фактично розслідування починається від зворотного, ми беремо запис з цих листів і йдемо за тим призначенням платежу, по тій особі, за почерком. Звичайно проаналізувати кожен запис дуже важко тому, що фактично кожна окрема запис - це окреме кримінальне провадження, і будуть відібрані найбільш резонансні суми, і будуть проводиться перші слідчі дії ", - пояснив голова НАБ.

Ситник підкреслив, під час допиту у нардепа Сергія Лещенка запитають, де він взяв ці документи.


Голова НАБ зазначив, що основною роботою відомства буде витребування зразків почерку.

"Ми на вихідних їх (документи-ред.) подивилися, ідентифікували певні підписи, проаналізували певні записи і поки вирішили, що справу буде порушено за 369 статтею, частини 4 - дача хабара. Основна робота - це буде витребування зразків почерку, щоб провести всі експертні дослідження, які будуть першочерговими в цьому кримінальному провадженні ", - сказав Ситник.

Нагадаємо, передана в Національне антикорупційне бюро України (НАБ) "чорна бухгалтерія" Партії регіонів відрізняється від оприлюдненої народним депутатом "Блоку Петра Порошенка" Сергієм Лещенком.