ua en ru

На роздрібну мережу "Пакко" претендує Abris Capital Partners.

На західноукраїнську роздрібну компанію "Пакко" претендує ще один покупець. Як стало відомо, рітейлер веде переговори про продаж бізнесу з польським інвестфондом Abris Capital Partners, повідомляє "Комерсант-Україна" .

Про переговори польської інвесткомпанії Abris Capital Partners з мережею "Пакко" повідомило високопоставлене джерело на ринку. "Сторони вже підписали попередній договір про наміри", - зазначив співрозмовник. Партнер Abris в Україні Роберта Бжезінськи підтвердила факт переговорів.

За словами глави департаменту інвестбанківськіх послуг ГІК Concorde Capital Віталія Струкова (фінансовий радник "Пакко"), зараз йдуть переговори з декількома покупцями про продаж більше 50% акцій мережі. "Продаж пов'язаний з борговим навантаженням холдингу. Для подальшого розвитку компанії необхідні вливання в капітал, тому ми і продаємо більше 50% акцій - щоб залучити достатню суму інвестицій, йдеться про 5-10 млн дол.",- уточнив він.

Нагадаємо, на початку жовтня "Пакко" оголосила про переговори по об'єднанню бізнесів з мережею "Агроконтракт" з метою сумісного залучення інвестицій крупного західного інвестфонду. Зараз "Агроконтракт" веде переговори з одним з фондів, що знаходяться під управлінням Euroventures Ukraine, про продаж 30-40% своїх акцій за 5-10 млн дол.

Abris вже зробив одне придбання в західному регіоні. В кінці минулого року фонд купив у компанії "Інтермаркет" мережу "магазинів біля будинку" "Барвінок", що об'єднувала на той момент 25 магазинів (близько 60% власних) загальною площею більше 10 тис. кв. м. У разі укладення оборудки, за даними дослідницької компанії GT Partners Ukraine, частка "Барвінку" збільшиться з 3,8% до 14,8%.