ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 15 квітня 2010 р. очікується зниження провідних біржових індексів напередодні серії статданих по американській економіці, повідомляє РБК. О 15:30 за київським часом Мінпраці США опублікує чергові тижневі дані по кількості нових первинних звернень за допомогою з безробіття. Аналітики чекають, що цей показник знизився за минулий тиждень до 440 тис. До початку регулярної торгової сесії також буде представлений звіт Федеральної резервної системи по промисловому виробництву за березень. Тут економісти розраховують на зростання в 0,7% в порівнянні із зростанням на 0,1% в лютому ц.р.

Не дивлячись на відносний оптимізм аналітиків відносно майбутніх статистичних звітів уряду, ф'ючерси на біржові індекси США перед початком торгів знижуються. Інвестори стурбовані проблемами з бюджетним дефіцитом Греції, які віддалено нагадують фіскальні проблеми самих Сполучених Штатів - за тим лише виключенням, що вибухове зростання ставок по американських Treasuries поки не прогнозується. На тлі таких настроїв в мінусі на відкритті торгової сесії можуть опинитися "блакитні фішки" - акції машинобудівної корпорації Caterpillar, найбільшого в США комерційного банку Bank of America, нафтового гіганта ExxonМobil.

Активні торги по окремих акціях можуть бути обумовлені корпоративними повідомленнями. Так, кур'єрська компанія United Parcel Service (UPS) напередодні відзвітувала за I квартал 2010 г.: прибуток на акцію UPS виріс на 33% - до 0,53 дол./акція. Гірничодобувна компанія Peabody Energy сьогодні підвищила свою пропозицію за австралійського вугіллядобувника Macarthur Coal на 14% - до 4,1 млрд австралійських дол. (3,8 млрд дол. США).

Сьогодні після закриття сесії очікуються квартальні результати інтернет-гіганта Google, і цілком можливо, що інвестори спробують поспекулювати на очікуванні звітності пошукача.

За станом на 14:57 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 20 пунктів (-0,18%), на індекс S&Р - на 2,60 пункту (-0,22%), на індекс Nasdaq - на 5 пунктів (-0,25%).