ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 12 листопада 2009 р. очікується зниження провідних індексів на тлі корпоративних новин. Навряд чи інвестори з оптимізмом сприймуть заяву найбільшого в світі рітейлера Wal-Мart Stores Inc. про те, що об'єм продажів компанії в IV кварталі 2009 р., на який доводяться різдвяні розпродажі, в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року зміниться трохи. Сьогодні Wal-Мart опублікувала фінансовий звіт, згідно якому чистий прибуток компанії за 9 місяців 2009-2010 фінансового року, які завершилися 31 жовтня ц.р., виріс на 1% - до 9,7 млрд дол. в порівнянні з 9,6 млрд дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. Виручка компанії за 9 місяців 2009-2010 фінансового року практично не змінилася і склала 294,6 млрд дол.

Подешевшати в перші години торгів можуть і акції промислового концерну United Technologies, який заявив про свою згоду на придбання підрозділу по виробництву протипожежних і охоронних систем у General Electric за 1,82 млрд дол. Також очікується зниження котирувань паперів найбільшого в світі виробника персональних комп'ютерів Hewlett-Рackard Co., який сьогодні заявив про намір придбати виробника мережевого устаткування 3Сom Corp. за 2,7 млрд дол. готівкою. В той же час акції самої 3Сom на цьому фоні в перші години торгів можуть істотно подорожчати.

Вплинуть на хід торгів і макроекономічні новини. Зокрема, сьогодні будуть опубліковані дані по кількості первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття в США за минулий тиждень. За прогнозами аналітиків, цей показник склав 512 тис.

За станом на 15:14 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 44 пункти (-0,43%), на індекс Nasdaq - на 7,75 пункту (-0,43%), на індекс S&Р - на 4,9 пункту (-0,45%).