ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 13 січня 2010 р. очікується зростання провідних індексів на тлі корпоративних новин. З оптимізмом можуть сприйняти інвестори заяву керівництва одного з найбільших в світі виробників продуктів харчування Kraft Foods Inc. про те, що прибуток компанії торік перевершив зроблені раніше прогнози. На цьому тлі в першу годину торгів можуть подорожчати як акції самої Kraft Foods, так і цінні папери інших американських виробників продуктів харчування. Додатковим позитивним чинником може стати обнародувана Асоціацією іпотечних банкірів США доповідь, згідно з якою кількість заяв про надання іпотечного кредиту в США за минулий тиждень виросла на 14%. Ці дані можуть сприяти зростанню котирувань девелоперських компаній.
Не так оптимістично ситуація складається для найбільшого в світі інтернет-пошукача Google Inc. У першу годину торгів акції компанії можуть подешевшати, оскільки Google заявив про можливе закриття свого китайського інтернет-сайту і представництва після добре спланованої хакреської атаки, направленої на поштові скриньки борців за права людини в Китаї, зареєстровані в Google. Можуть подешевшати і акції постачальника рішень для зберігання даних Xyratex Ltd., що обнародував менш оптимістичний, ніж очікувалося, фінансовий звіт.
Вплинуть на хід торгів і макроекономічні новини. Так, сьогодні будуть опубліковані дані Міненергетики США про комерційні запаси сирої нафти в США за тиждень з 2 по 8 січня 2010 р. (прогноз аналітиків - зростання на 1,5 млн бар.). Також очікується публікація даних про дефіцит федерального бюджету США в грудні 2009 р. (прогноз аналітиків - 92 млрд дол.).
Станом на 15:16 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 10 пунктів (+0,09%), на індекс Nasdaq - на 4,25 пункту (+0,23%), на індекс S&P - на 3,4 пункту (+0,3%).