ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 3 травня очікується зростання провідних індексів, передає РБК. Сьогодні в США була оголошена крупна операція: про злиття оголосили авіакомпанії United Airlines і Continental Airlines. Шляхом обміну акцій буде створений один з найбільших в світі авіаперевізників. Не дивлячись на те, що операція заявлена як "злиття рівних", тон в ній задає United Airlines: її акціонери отримають 55% об'єднаної компанії, перевізник працюватиме під ім'ям United Airlines. На відкритті сьогоднішніх торгів стане ясно, як сприйняли операцію інвестори відносно тієї і іншої компанії.

Увага гравців буде обернена і на макроекономічний фронт: до початку сесії будуть опубліковані дані по споживчих доходах і витратах в США за березень, а після відкриття торгів - статистика по витратах на будівництво в березні і індекс ділової активності в промисловості за квітень. Нарешті, увечері будуть представлені дані по квітневих продажах легкових автомобілів і вантажівок в США, які напевно зроблять вплив на котирування акцій автомобільного сектора, зокрема, паперів Ford.

Інтерес аналітиків буде прикований до акцій інвестбанку Goldman Sachs, чия ринкова капіталізація впала на 20 млрд дол. після висунутих на аресу банку і його трейдера Фабріса Турре звинувачення в шахрайстві з боку SEC. На минулих вихідних на захист Goldman Sachs встав авторитетний інвестор Уоррен Баффет, що вклав в привілейовані акції і варранти Goldman Sachs 5 млрд дол. На думку У.Баффета, інвестори, що втратили на вкладеннях в створений Goldman Sachs похідний інструмент Abacus, самі винні в своїх збитках, оскільки ухвалили безрозсудне інвестиційне рішення.

Станом на 14:37 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones зросли на 33 пункти (+0,3%), на індекс S&Р - на 5,1 пункту (+0,43%), на індекс Nasdaq - на 10,25 пункту (+0,51%).