ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США очікується підвищення провідних індексів. Гравці фондового ринку звернуть увагу на статистичні дані по економіці США. Після початку торгової сесії буде опублікована доповідь дослідницької організації Conference Board по індексу споживчої довіри в США в березні 2010 р. Аналітики чекають, що значення індексу складе 51 пункт. Зовнішній фон торгів сьогодні достатньо сприятливий: фондові торги в Японії завершилися 30 березня 2010 р. зростанням індексу Nikkei до найвищої відмітки за останніх 18 місяців, фондові торги в Європі відкрилися підвищенням провідних індексів.

Підтримку фондовому ринку можуть подати сьогодні новини сировинного сектора. Підвищення цін на нафту може зробити позитивний вплив на динаміку котирувань крупних енергетичних компаній, таких, як ExxonМobil, Chevron Corp. і їх конкурента ConocoРhillips.

Інвестори можуть звернути свою увагу і на банківський сектор з такими кредитними організаціями, як Bank of America (найбільший комерційний банк США), J.Р.Мorgan Chase, Citigroup, American Express Company (американський оператор кредитних карт).

На хід торгів може надати вплив і інформація про те, що американська корпорація Apple розробляє версію iРhone, яка буде сумісна з безпровідною мережею Verizon. На цьому фоні акції американської телекомунікаційної компанії Verizon Communications Inc. можуть піднятися в ціні.

За станом на 15:14 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 20 пунктів (+0,18%), на індекс Nasdaq - на 5,5 пункту (+0,28%), на індекс S&Р -на 2,3 пункту (+0,2%).