ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США очікується підвищення провідних індексів. Вплив на хід торгів сьогодні зроблять макроекономічні новини. Вже після відкриття торгової сесії Міністерство торгівлі США обнародує дані за обсягом промислових замовлень в США. Згідно прогнозу аналітиків, даний показник виріс в листопаді минулого року на 0,4%.

У зв'язку із зростанням цін на сировину очікується підвищення котирувань нафтових і металургійних компаній. Так, можуть подорожчати акції найбільшої в світі нафтової компанії ExxonMobil, її найближчих конкурентів ConocoPhillips і Chevron, а також нафтосервісної компанії Schlumberger. У металургійному секторі очікується підвищення котирувань виробника алюмінію Alcoa, а також золотодобувної компанії Barrick Gold.

Подорожчають, ймовірно, і цінні папери виробника добрив Potash Corp. у зв'язку з підвищенням рейтингу за акціями компанії аналітиками Credit Suisse до "вище за ринок" - експерти чекають збільшення обсягів продажів калійних добрив в 2010 р. Увага інвесторів забезпечена і виробникові продуктів харчування Kraft Foods - компанія сьогодні оголосила, що домовилася про продаж свого бізнесу з виробництва піци бельгійської Nestle за 3,7 млрд дол. Завдяки цьому Kraft Foods зможе поліпшити пропозицію по покупці британського виробника кондитерських виробів Cadbury.

Станом на 15:14 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 1 пункт (+0,01%), на індекс Nasdaq - на 0,25 пункту (+0,01%), на індекс S&P - на 1,50 пункту (+0,13%).