ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується пониження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США очікується пониження провідних індексів, повідомляє РБК. Негативний вплив на динаміку котирувань акцій на американських торгових майданчиках може викликати доповідь європейського статистичного агентства Eurostat, згідно якому бюджетний дефіцит Греції в 2009 р. склав 13,6% від ВВП країни, а не 12,9% ВВП, як повідомляв грецький уряд.

На цьому фоні в "мінус" можуть піти котирування акцій банківського сектора, включаючи такі кредитні організації, як Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase&Сo.

В центрі уваги інвесторів знову опиняться корпоративні новини. Так, фондовий ринок відіграє звіт інтернет-гіганта eВay, згідно якому чистий прибуток компанії в I кварталі 2010 р. виріс на 11% в порівнянні з відповідним періодом 2009 р. - з 357,1 млн до 397,7 млн дол.

Крім того, інвестори звернуть увагу на звіт американської корпорації AMR Corp. - материнської компанії найбільшого авіаперевізника в США American Airlines. Згідно звіту, чисті збитки AMR в I кварталі 2010 р. зросли на 41,5% - до 505 млн дол. Тим часом, минулого року за аналогічний період збитки компанії склали 357 млн дол.

Гравці фондового ринку поцікавляться фінансовими звітами найбільшої в світі біотехнологічної компанії Amgen Inc., американській мережі готелів Mariott International Inc., авіакомпанії Continental Airlines Inc. і виробника безалкогольних напоїв Pepsico.

Крім того, до початку торгової сесії очікується вихід статистичних даних по економіці США. О 15:30 за київським часом будуть опубліковані доповіді Міністерства праці країни по промислових цінах в США в березні 2010 р. (прогноз - зростання показника на 0,5%) і по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 17 квітня 2010 р. (аналітики прогнозують, що значення показника складе 460 тис.).

За станом на 14:32 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 40 пунктів (-0,36%), на індекс S&Р - на 7,1 пункту (-0,59%), на індекс Nasdaq - на 13 пунктів (-0,64%).