ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 19 січня очікується зниження провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 19 січня 2010 р. очікується зниження провідних індексів на тлі корпоративних новин. Так, навряд чи інвестори з оптимізмом сприймуть опублікований сьогодні фінансовий звіт одного з найбільших в країні банків Citigroup Inc. Згідно зі звітом, компанії поки не вдається повернутися до прибутковості - за підсумками IV кварталу 2009 р. чистий збиток Citigroup склав 7,58 млрд дол., хоча роком раніше компанія отримала збиток у розмірі 17,3 млрд дол.

На цьому тлі в перші години торгів можуть подешевшати як акції самої Citigroup, так й цінні папери інших компаній фінансового сектору. Також свою фінансову звітність найближчим часом опублікує одна з найбільших в світі IT-компаній International Business Machines Corp.

Тим часом не дуже оптимістично обставини складаються і для одного з найбільших в США гравців ринку продуктів харчування Kraft Foods. Сьогодні компанія оголосила про злиття з британським виробником кондитерських виробів Cadbury. Операцію, сума якої складе 11,9 млрд фунтів стерлінгів (19,4 млрд дол.), планується сплатити готівкою і в акціях. Згідно з остаточною пропозицією, Kraft Foods виплатить за кожну акцію Cadbury по 5 фунтів стерлінгів готівкою (8,16 дол.), а також 0,1874 своїх акцій. Таким чином, кожна акція Cadbury оцінена в 8,4 фунта стерлінгів (13,7 дол.), що в цілому задовольнило британську сторону. Ради директорів обох компаній одностайно схвалили це рішення і рекомендували акціонерам британської компанії також прийняти його.

Вплинуть на хід торгів і макроекономічні новини. Зокрема, сьогодні будуть опубліковані дані по руху капіталу в США в листопаді 2009 р.

Станом на 15:15 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 40 пунктів (-0,38%), на індекс Nasdaq - на 4,25 пункту (-0,23%), на індекс S&Р - на 5,9 пункту (-0,52%).