ua en ru

У Луганській обл. виявлено чергову станцію перекачування контрабандного пального.

В Луганській області прикордонники виявили підпільний трубопровід, яким з Росії в Україну постачали пальне, передає прес-служба Державної прикордонної служби України.

Напередодні співробітники відділу «Краснодон» зауважили, що на огороджене парканом з шиферних листів подвір'я с. Нижня Герасимівка заїхали бензовози. Про ймовірну базу незаконного перекачування пально-мастильних матеріалів, розташовану за 20 м від лінії рубежу на березі Великої Кам'янки, прикордонники поінформували підрозділи ДПА, СБУ та МВС.

На подвір'ї правоохоронців зустрів сторож. Інформація з селищної ради про те, що власника у будівлі за цією адресою немає, переконала чоловіка впустити людей в одностроях всередину.

За високим парканом прикордонники, податківці та міліціонери виявили два бензовози «КамАЗ». Одна з машин мала транзитні номери червоного кольору, а до іншої, української реєстрації, була приєднана труба діаметром 10 см, яка тяглася під землю в бік сусідньої держави. В цистерні цього транспортного засобу було близько 3,5 т дизельного пального.

Надземну частину трубопроводу прикордонники знищили, решту залили бетоном. Власники бензовозів встановлюються. Транспортні засоби та пальне, вартість якого за попередньою оцінкою експертів становить більше 23 тис. грн, передані до податкової.

В 2009 р. на ділянці відділу прикордонної служби «Краснодон» було виявлено та знищено 13 підпільних трубопроводів для перекачування пального, один з яких порушники намагались прокласти за допомогою професійного бурового устаткування вартістю понад 400 тис. євро.