ua en ru

На інавгурації В.Януковича очікується участь 100 іноземних делегацій.

На інавгурації четвертого президента України - Віктора Януковича, яка відбудеться в стінах Верховної ради 25 лютого, очікується участь 100 іноземних делегацій. Про це повідомив сьогодні журналістам народний депутат від Партії регіонів Сергій Льовочкин. За його словами, на церемонію запрошені гості, виходячи з наступних критеріїв: в першу чергу - сусідні, потім країни Євросоюзу і Співдружності незалежних держав, країни "двадцятки", а також стратегічні торгові партнери.

Як підкреслив депутат, "представництво буде ємким, але не дуже великим, оскільки В.Януковичем було прийняте рішення, що інавгурація проводитиметься скромно у зв'язку з важким економічним станом в країні". Він повідомив, що В.Янукович планує в день інавгурації провести низку двосторонніх зустрічей з президентами.

Підтвердили свою участь в церемонії президенти Болгарії, Туреччини, Румунії, Угорщини, Литви, Польщі і Латвії. Делегацію ЄС, як очікується, очолить представник у закордонних справах і політики безпеки Кетрін Ештон, делегацію США - радник президента США з національної безпекигенерал Джеймс Джонс.

Після інавгурації у Верховній Раді новий Президент прийме рапорт Збройних сил на крильці перед Секретаріатом. Потім запланований прийом в Українському будинку. Цього дня не буде парадів і салютів, передає "Маяк".