ua en ru

На Чернівецькій митниці вилучили 300 тис. пачок контрабандних цигарок.

Працівники Служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Чернівецької обласної митниці вилучили 300 тис. пачок контрабандних цигарок, повідомляє прес-служба Держмитслужби України. Через пункт пропуску "Порубне" до сусідньої Румунії вантажним автомобілем Volvo у службових справах прямував громадянин Румунії. Під час вивчення товаросупровідних документів, які були надані перевізником до митного оформлення, співробітники митниці прийшли до висновку про необхідність поглибленого огляду вантажу. Привернув увагу митників і обраний перевізником маршрут. Вантаж переміщувався у режимі транзит і прямував з Німеччини до Румунії.

Наразі співробітниками митниці проводиться опис та перерахування вилученого товару. Остаточна загальна сума контрабандного товару стане відома після його оцінки.
Співробітниками відділу дізнання та провадження у справах про порушення митних правил готуються матеріали по справі. Цигарки з українською акцизною маркою Classik, Marlboro та Chesterfild, а також транспортний засіб, який використовувався для незаконного переміщення вантажу з приховуванням від митного контролю - вилучені.