ua en ru

Україна-ЄС схвалили спільний звіт про прогрес у реалізації порядку денного асоціації

Україна-ЄС схвалили спільний звіт про прогрес у реалізації порядку денного асоціації та протокол тринадцятого засідання ради з питань співробітництва Україна-ЄС. Таке рішення було прийняте 15 червня 2010 р. у Люксембурзі на 14-ому засіданні ради з питань співробітництва між Україною та ЄС, у якому взяла участь українська делегація на чолі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

На засіданні українська сторона також подала основні елементи програми реформ Президента України та поінформувала про підсумки перших ста днів роботи нового керівництва України. У свою чергу, ЄС підтвердив прагнення надавати всебічну підтримку процесам реформ в Україні, які сприятимуть зростанню української економіки та соціального добробуту. З цією метою сторони обговорили можливості залучення експертів держав-членів ЄС для надання консультативної допомоги українським органам влади у впровадженні реформ.

Важливу увагу учасники засідання приділили обговоренню стану та перспектив співробітництва в енергетичній сфері, зокрема, у контексті реалізації відповідного Меморандуму від 1 грудня 2005 р. Особливий наголос було зроблено на питаннях подальшого реформування енергетичного сектору в Україні та набуття повноправного членства України в енергетичному співтоваристві.

Очікується, що наступне засідання ради з питань співробітництва Україна-ЄС відбудеться у червні 2011 року.