ua en ru

На засідання парламентського фінансового комітету запрошено Сергія Арбузова, - Віталій Хомутинник

На наступне засідання парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики буде запрошений глава Національного банку України Сергій Арбузов з інформацією про політику Нацбанку, яка проводитиметься для стримування девальвації національної валюти. Таке рішення було ухвалене на засіданні комітету під головуванням Віталія Хомутинника, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу підготувати лист до голови Національного банку і, відповідно, на наступне засідання у мене особисто буде з ним розмова, щоб проінформувати комітет і Верховну Раду про те, що відбувається в грошово-кредитній політиці, які плани НБУ в стримуванні девальвації", - сказав Хомутинник.

Присутній на засіданні член комітету Юрій Полунєєв підкреслив, що інформація від голови Нацбанку важлива в тому контексті, що криза в Україні цілком можлива. "Я б запросив НБУ на наступне засідання комітету, щоб запитати, як вони готуються до абсолютно можливої кризи, тому що питання можливого повторення вересня-жовтня 2008 р. з порядку денного не зняте. Нам треба розуміти, як реагувати на цю ситуацію. Але це треба робити зараз, а не після того, як раптом почнуться складнощі", - відзначив депутат.