ua en ru

На засідання комітету Європарламенту з іноземних справ запрошені лише представники української опозиції , - МЗС

Через справу Тимошенко на засідання комітету Європарламенту з іноземних справ, яке відбудеться 23 травня 2013 р., запрошені лише представники української опозиції і не запрошені представники влади. Про це на брифінгу в Кабміні заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання (справи Тимошенко) занадто заполітизоване і як один з прикладів, хочу сказати, що 23 числа відбудуться слухання в комісії із закордонних справ Європейського парламенту. На це засідання запрошені лише представники опозиції. Міністерство закордонних справ зверталося і до комітету Європарламенту, і до голови Брока, але він наполягає, що лише опозиція буде свідчити", - сказав Кожара.

Водночас міністр додав: "Водночас, я відвідуватиму Брюссель 27 числа. Я також виступатиму перед комітетом із закордонних справ".

За словами Кожари, питання справи Тимошенко на сьогоднішній день піднімається практично під час всіх зустрічей, "але наша позиція полягає в тому, що питання відносин 46 млн українців і 500 млн громадян Європейського союзу не може бути затьмарене єдиною кримінальною угодою у справі Тимошенко".

Читайте також: Європарламент 23 травня проведе слухання щодо останніх політичних подій і реалізації реформ в Україні