ua en ru

На півдні Ємену в боях убиті 4 солдати урядової армії і 6 бойовиків "Аль-Кайєди"

На півдні Ємену тривають бої між урядовою армією цієї держави і бойовиками терористичного угрупування "Аль-Кайєда", в яких 6 вересня були вбиті четверо військових і шестеро екстремістів, передає Associated Press з посиланням на анонімне джерело в єменських органах влади.
В даний час найбільш інтенсивні зіткнення відбуваються в районі міста Зінджібар провінції Абьян. Бойовики підпалили кілька військових автомобілів збройних сил Ємену в районі населеного пункту Ель-Сіма і замінували дороги, що ведуть до Зінджібару.
Напередодні армія Ємену завдала авіаударів по м. Джаар, розташованому в 2 км від Зінджібара, в результаті чого було вбито 20 бойовиків і 30 мирних жителів.
Бої в Абьяне тривають з кінця травня, коли декілька сотень бойовиків увірвалися в Зінджібар, вибили звідти урядові війська, а потім захопили ще кілька сусідніх міст.
Активність єменських екстремістських угруповань, пов'язаних з "Аль-Кайєдою", зросла з початку політичної кризи в країні, який почався в січні ц.р. У державі відбуваються масові акції протесту з вимогою відставки президента країни Алі Абдулли Салеха, у результаті чого вплив держави в ряді регіонів країни ослаб. Сам Салех в червні отримав поранення при обстрілі президентського палацу і зараз знаходиться на лікуванні в Саудівській Аравії.