ua en ru

На січневій сесії ПАРЄ буде обговорюватися питання про можливість надання Тимошенко якісного юридичного захисту

На січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) буде обговорюватися питання, на якому наголошували адвокати екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, щодо можливості надання їй якісного юридичного захисту під час судового процесу. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявила співдоповідач щодо України в ПАРЄ, член моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс, передає кореспондент РБК-Україна.
За її словами, під час перебування у Києві представників ПАРЄ, вони зверталися до правоохоронних органів щодо можливості організації зустрічі із Тимошенко та коли отримали відмову, мали змогу лише зустрітися з її адвокатами, які детально поінформували представників ПАРЄ про свої занепокоєння, а також щодо нових обвинувачень, що висунуті проти Тимошенко.
"У нас є два основних моменти, які викликають занепокоєння, перше, невідкладне, що принаймні двоє з трьох колишніх урядовців мають важкий медичний стан і їм не надається адекватне медичне піклування. Друге питання - це питання процедури, яке підняли адвокати захисту і ми будемо говорити про це питання на січневій сесії", - зазначила Репс.
Під час наступних візитів до Києва, за словами Майліс Репс, представники ПАРЄ і надалі наполягатимуть на зустрічі з Тимошенко.
Вона додала, що представники ПАРЄ зустрічалися не лише з адвокатами Тимошенко, а й із захисниками колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценко та колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.