ua en ru

На виборах Ради не змогли проголосувати понад 25 тис. бійців АТО, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на поточних виборах Верховної Ради не зуміли проголосувати понад 25 тис. бійців антитерористичної операції на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на поточних виборах Верховної Ради не зуміли проголосувати понад 25 тис. бійців антитерористичної операції на Донбасі. Про це Порошенко заявив журналістам у Києві після того, як проголосував на виборчій дільниці, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я особисто мав нагоду переконатися, що ті, кого нам вдалося зареєструвати у реєстрі виборців, а це більше 10 тис. військових, з величезним ентузіазмом взяли участь у голосуванні. І мені дуже шкода, більше 25 тис. були позбавлені цієї можливості цим парламентом. Це ще одна аргументація, чому цю Раду варто розпускати", - зазначив Порошенко.

Він висловив надію, що в новій Раді йому вдасться сформувати свою коаліцію.

"Я сподіваюся, що мені вдасться сформувати потужну проукраїнську проєвропейську демократичну коаліцію. Я сподіваюся, що сьогодні український народ зробить дуже відповідальний вибір. Я тільки що повернувся з зони АТО. Я мав можливість об'їхати міста, де не було можливості проголосувати під час президентських виборів. Це не тільки Слов'янськ, Краматорськ, але й Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, велика кількість міст на сьогодні звільненій територій, звільнених героїчними військовими повинні голосувати за європейське майбутнє нашої держави", - сказав Президент.

Нагадаємо, з 8:00 в Україні проходять позачергові вибори Ради.