ua en ru

На зустрічі в Мінську обговорювалися питання звільнення полонених і гумдопомоги, - ОБСЄ

На зустрічі в Мінську контактної групи з врегулювання ситуації на сході України з представниками самопроголошених республік обговорювалися питання звільнення полонених і гуманітарної допомоги.

На зустрічі в Мінську контактної групи з врегулювання ситуації на сході України з представниками самопроголошених республік обговорювалися питання звільнення полонених і гуманітарної допомоги. Про це йдеться у звіті Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

"Учасники позитивно оцінили звільнення 50 затриманих осіб, яке відбувся у серпні 2014 року, а також тривалі зусилля, спрямовані на надання гуманітарної допомоги в райони, що постраждали від конфлікту, згідно з відповідними міжнародними стандартами та можливу участь Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ)", - наголошується в звіті.

Також учасники переговорів обговорили загальну ситуацію на Донбасі, з особливою увагою поставилися до ідеї і пропозицій, поданих відповідно українською владою та представниками самопроголошених утворень.

Контактна група погодилася з представниками самопроголошених республік, що вони будуть продовжувати консультації та проведуть наступну зустріч наприкінці цього тижня.

Відзначимо, що в тристоронню контактну групу входять екс-президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов і офіційний представник голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні. Також на зустрічі присутні представники ДНР і ЛНР.