ua en ru

На можливий пересів озимих культур у держбюджеті передбачено 20 млн грн, - Присяжнюк

На можливий пересів озимих культур у держбюджеті передбачено 20 млн грн. Про це сьогодні, 18 січня, під час прес-конференції повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагрополітики.
"На сьогодні озимі культури на зерно посіяні на площі 8,4 млн га, в тому числі пшениця - 6,7 млн га, ячмінь - 1,4 млн га, жито - 319 тис. га. Крім того, озимий ріпак на зерно посіяний на площі 962 тис. га. Незважаючи на задовільні умови перезимівлі та деяке покращення посівів озимих зернових культур у грудні, їх стан залишається досить складним", - поінформував очільник Мінагрополітики.
За словами міністра, наразі на особливий контроль взято підготовку високоякісного насіння та створення додаткових страхових його запасів - для можливого пересіву озимих культур. У держбюджеті на ці цілі передбачено 20 млн грн.
Очільник Мінагрополітики підкреслив, що органами управління АПК на місцях спільно з науковими установами продовжується постійний моніторинг стану посівів озимих, контролюється наявність на внутрішньому ринку мінеральних добрив, пестицидів, техніки, запасних частин, пального, контролюється рівень цін на них у постачальників.
Нагадаємо, Присяжнюк сьогодні також повідомив, що на сьогоднішній день в Україні в доброму та задовільному стані знаходиться 67% посівів озимих, тобто ситуація зі сходами озимих виглядає критично.