ua en ru

В Україні в доброму та задовільному стані знаходиться 67% посівів озимих, - Присяжнюк

На сьогоднішній день в Україні в доброму та задовільному стані знаходиться 67% посівів озимих, тобто ситуація зі сходами озимих виглядає критично. Про це на брифінгу заявив міністр агарної політики і продовольства Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-України.

"Незважаючи на ті заходи, які були прийняті Міністерством агарної політики і продовольства та Академією аграрних наук стан залишається досить складним і, можна сказати, певною мірою критичним ..., тому що та засуха, яка була восени, вона не дала можливість отримати якісну схожість озимих ... 1,4 млн га озимини не зійшли. В доброму та задовільному стані знаходиться 4,7 млн га посівів, тобто 67%", - сказав Присяжнюк.

За його словами, найгірше озимі зійшли в Миколаївській, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській та Харківській областях, в яких озимі зернові культури зійшли на площах від 46 до 70%.

За прогнозами фахівців, сказав міністр, необхідно буде перезасівати близько 2 млн га озимих, що потребують додаткового обсягу якісного насіння, додаткових технічних і енергетичних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів і добрив.

Нагадаємо, що 16 січня президент "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ) Алекс Ліссітса висловлював думку про те, що врожай озимої пшениці в Україні в 2012 р. може знизитися на 40%.