ua en ru

На сході та півдні України найближчим часом сформується найвищий рівень пожежної небезпеки, - Укргідрометцентр

Погода в Україні: у східних, південних і частині центральних областей України протягом найближчих двох діб сформується найвищий п'ятий рівень пожежної небезпеки. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Внаслідок спекотливої погоди у східних, південних і частині центральних областей станом на сьогодні сформувався небезпечний вже четвертий клас пожежної небезпеки. Протягом найближчих двох днів цей ступень досягне п'ятого класу, тобто найвищого класу пожежної небезпеки", - заявив Кульбіда.

Разом із цим, присутній на брифінгу заступник директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації Микола Чечоткін зазначив, що станом на сьогодні ситуація з пожежами в природних екосистемах знаходиться під повністю контролем.

"На сьогоднішній день ситуація з пожежами в природних екосистемах повністю контрольована. Ми маємо 491 пожежу в лісах, що в два рази менше ніж за аналогічний період минулого року. Площа цих пожеж в 6,5 раз менша, ніж площа пожеж за аналогічний період минулого року", - зазначив Чечоткін.