ua en ru

Повінь на сході Австралії оголошено стихійним лихом, проводиться евакуація

Повінь на сході Австралії оголошено стихійним лихом, повідомляє телеканал ABC News. Більше 11 тис. осіб у штаті Квінсленд і 7 тис. в штаті Новий Південний Уельс опинилися в ізоляції.

Влада Квінсленда звернулися до військових за забезпеченням допомоги з повітря. Жителів постраждалих територій евакуювали на військових гелікоптерах.

У місті Рома почало затоплювати евакуаційний центр, де зібралися 300 чоловік. Для їх порятунку влада відправила вертоліт, який перевозить їх в інший центр. Рівень води в Ромі досяг рекордного рівня в 8,5 м, що на 40 см більше рівня березня 2010 р.

У місті Чарлвіл в Квінсленді рівень води 4 лютого 2012 р. може досягти верхівки міської греблі. Інше місто штату, Мітчел уже на 75% пішло під воду. Там сотням людей довелося перебратися в евакуаційний центр.

Через проливні дощі на сході Австралії припинили роботу чотири вугільні шахти. Це було зроблено як превентивний захід. Самі шахти поки не затоплені і устаткування не пошкоджено.

За останні пару днів на сході континенту випала рекордна кількість опадів - 132 мм. Метеорологи пророкують нові дощі.

Нагадаємо, що в 2011 р. східні штати Австралії вже пережили руйнівний повінь. Тоді під водою опинилися 30 тис. будинків. Загинули 35 осіб.