ua en ru

На в'їзді до Харкова розмістять вагові комплекси

На в'їзді до Харкова розмістять пересувні вагові комплекси для контролю за автомобілями. Рішення про це сьогодні було прийняте на нараді в Харківській облдержадміністрації (ОДА) з питання реконструкції окружної дороги Харкова, передає кореспондент РБК-Україна.
Як повідомив начальник обласної Служби автодоріг Костянтин Микуленко, один пересувний комплекс на окружній дорозі вже працює. Його за графіком переміщають на різні ділянки дороги і штрафують водіїв, які порушують нормативи вантажоперевезень.
За словами К.Микуленка, Харкову необхідні для окружної дороги ще чотири таких вагових комплекси.
"На балансі облавтодору знаходиться пересувний ваговий комплекс, який проводить контроль автомобілів загального користування відповідно до постанови Кабінету міністрів від 27 липня 2007 р. Такий ваговий комплекс коштує 265 тис. грн разом з автомобілем. На наш погляд, придбання 4 пунктів дозволить забезпечити ваговий контроль за дотриманням нормативних перевезень, як на в'їзді до Харкова, так і на інших дорогах виходячи з поточної необхідності. Для цього потрібно виділити гроші", - сказав К.Микуленко.
Водночас голова Харківської ОДА Михайло Добкін уточнив, що встановлювати стаціонарні вагові комплекси на окружній дорозі не буде, оскільки вони дуже дорогі. Замість цього в одного з харківських фірм-виробників придбають пересувні - за ціною 80-90 тис. грн без автомобіля.
Реконструкцію окружної дороги Харкова здійснено в рамках підготовки до Євро-2012. Дорожнє полотно тут закінчили повністю, зараз ведуться роботи з установки освітлення й устаткування узбіч.