ua en ru

На Уолл-стріт мітингували від 8 до 12 тис. осіб

За інформацією, наданою агентству AFP американськими профспілками, в середу, 5 жовтня, в акції протесту на Уолл-стріт в Нью-Йорку взяли участь від 8 до 12 тис. осіб, повідомляє агентство. У будь-якому випадку, це найбільш масштабний мітинг, влаштований на одній з центральних вулиць Нью-Йорку з 17 вересня - дати початку подібних акцій в США.

Подібної цифри вдалося досягти за рахунок членів американських профспілок, які вчора вийшли на вулиці в рамках руху "Захопи Уолл-стріт". Демонстрацію тих, хто протестує проти "фінансового тероризму", жадібності корпорацій і скорочення бюджетних витрат на соціальну сферу, підтримали Transit Workers Union (TWU), Communications Workers of America (CWA), Operational Weather Squadron (OWS), і United Federation of Teachers (UFT). Транспортники, зв'язківці, вчителі та студенти - це ще не повний список учасників акції. На вулиці були присутні також члени громадських організацій, прості городяни і навіть дуже заможні громадяни.

"Я думаю, що кожна людина тут відчуває себе обділеною. Вони борються за те, щоб заробляти на життя, щоб зберегти дах над головою, вони борються, щоб оплатити студентські кредити. Це революція. Я не збираюся йти", - цитує AFP одну з демонстранток.

Акція тривала майже до півночі за місцевим часом. Протестувальники заявили, що з настанням темноти поліція провела арешти, забравши у відділки в основному студентів.

Сьогодні аналогічна акція відбудеться у Вашингтоні і буде називатися "Захопи площу Свободи" - саме там зберуться демонстранти.