ua en ru

На вулицях міст Греції через страйк зібралися десятки тисяч тонн сміття

На вулицях міст Греції через страйк працівників місцевого самоврядування зібралися десятки тисяч тонн сміття. Про це повідомляє радіо "Ехо Москви".
Робітники протестують проти зниження своїх доходів через жорсткі заходи економії, блокуючи в'їзди на міські звалища в Афінах, Салоніках та інших містах і не дозволяючи вивозити сміття.
Ситуація різко погіршилася сьогодні, коли у ряді районів країни пройшли сильні дощі, і потоки розносять побутові відходи вулицями і тротуарами.
Нагадаємо, 3 жовтня 2011 р. міністри фінансів зони євро перенесли рішення про виділення Афінам чергового траншу фінансової допомоги на середину листопада ц.р., щоб закінчити перевірку виконання країною своїх зобов'язань, узятих в обмін на отримання рятівних кредитів.
При цьому самі греки, незважаючи на всі заяви влади, зовсім не жадають отримати черговий транш кредиту в рамках допомоги Євросоюзу (ЄС). Програма жорсткої економії, на яку змушений йти уряд Греції заради грошей ЄС, викликає протести населення. Неодноразово супротивники заходів економії перекривали доступ до будівлі Міністерства фінансів країни, де повинні були проходити консультації трійки кредиторів і грецької влади.